Onderstaande vraag werd aan ons gestuurd via het contactformulier:
Goede middag!
Ik heb even een vraag:
Waarin verschillen de Demeyere Industry koekepan, de Demeyere Multiline koekepan en de Demeyere Proline koekepan van elkaar (doorsnee 28 cm)?
Zijn deze anders samengesteld qua materiaal en opbouwlagen?
Is de ene beter qua kwaliteit dan de andere?
Hartelijke groet,
G.
Beste G.,
Ik heb je vraag voorgelegd aan het Demeyere Customer Service Team, en dit is hun reactie:
Proline 7 en Multiline 7 zijn gemaakt van 7-lagenmateriaal waarbij de laatste 3 lagen een combinatie van legeringen zijn die we TriplInduc noemen. Dit is een unieke Demeyere technologie die pan nog magnetischer en stabieler maakt waardoor ze tot 30% meer rendement uit een inductiekookplaat haalt. Beide zijn van de bodem tot aan de rand uit dit materiaal opgebouwd
Bij Proline 7 is dit materiaal een pak dikker, bijna een halve cm dik, wat ervoor zorgt dat deze pan de warmte ontzettend goed vasthoudt. Ideaal voor het bakken van vlees, zoals steak. Eens de pan is opgewarmd (op 70-80% van het totale vermogen van de kookplaat), kun je 20-30% terugschakelen en de pan neemt de rest van het bakproces voor zich. Deze pan is natuurlijk een pak zwaarder door dit dikke materiaal.
Mutiline 7 is dunner en dus makkelijker om mee op te schudden (groenten, aardappelen, …) maar ook voor vlees is deze uiteraard geschikt.
Industry 5 is even dik qua materiaal dan Multiline 7 maar beschikt niet over de TriplInduc technologie, de onderste laag van deze pan is magnetisch roestvrij staal.
Welke pan het beste is, hangt dus af van wat je van de pan verwacht.
Ik hoop dat je met deze informatie verder kunt en wens je veel plezier in de keuken!
Geef een reactie