De knappe koppen van de Technische Universität München (Duitsland) hebben ontdekt dat vis naar vis ruikt (zeg niet “stinkt” want dat is zo, of niet echt zo…) door een specifieke samenstelling van 11 componenten in precies de juiste verhouding. Het was al bekend dat de specifieke vis-lucht afkomstig is van de afbraak van omega-3 vetzuren, maar nu hebben de Duitsers de omega-3 verzuren enzymatisch en chemisch gedegradeerd (afgebroken) en vonden telkens dezelfde 11 afbraakproducten, voornamelijk onverzadigde aldehyden, die afzonderlijk niet naar vis ruiken maar pas in de juiste verhouding gemengd begon het naar vis te ruiken.
De vraag is nu of het mogelijk is om voedingsmiddelen die verrijkt zijn met omega-3 vetzuren minder of helemaal niet meer naar vis te laten ruiken door de verhoudingen van de componenten van de vetzuren te veranderen.
Wat zal het volgende zijn; geen spruitjes-lucht meer na het koken van spruitjes? Rode bessensap dat eenvoudig uit het tafelkleed gewassen kan worden? Drie kleuren paprika’s? Hmm…

Geef een reactie