Onderstaande vraag over Multicookers werd aan ons gestuurd door een bezoeker van Plezierindekeuken.nl. Wil je ook een vraag stellen over Multicookers of een ander onderwerp? Dat kan via het contactformulier. Leuke, interessante en leerzame vragen zullen we publiceren zodat onze bezoekers er ook van kunnen leren. Wil je zelf ook reageren op onderstaande vraag? Dat kan door onderaan dit bericht een reactie achter te laten.
Crock-Pot Express vragen
kortom moet nog veel leren over mijn crocpot!
De Crockpot Express is inderdaad een fantastisch apparaat en wat leuk dat je er een succes recept mee hebt gemaakt. Welke recepten van ons (Plezier in de Keuken) zijn niet helemaal duidelijk, zouden we onder de loep moeten nemen en waar mis je kooktijden zoals 4 uur op hoog en 6 tot 8 uur op laag?
Wij hebben inmiddels een Multicooker Kookboek gepubliceerd – in het Nederlands, het boek legt elke functie van een multicooker uit en bevat ook nog 20 recepten. Op deze pagina vind je nog veel meer videorecepten voor verschillende apparaten (multicooker, slowcooker, airfryer) en kookboeken, etc.
Risotto maak ik altijd op de risotto-stand, het voordeel daar aan is dat je op de rijst/risotto knop drukt en daarna op de start knop. Omdat het een programma is wat niet aangepast hoeft te worden is het zo ontzettend makkelijk. Ik heb er ook een kookvideo van gemaakt.
Ik hoor graag hoe we onze uitleg kunnen verbeteren en ik wens je veel plezier in de keuken.
Over de kooktijden : bij de ene website is het koken van vlees 6 uur laag op slow of 8 uur zelfs, bij de ander zet je hem op high en dan 4 uur. Voor mij is niet duidelijk wanneer je wat doet? Wanneer heb je de beste resultaat? Lang laag of korter hoog? Of heeft het alleen te maken met de tijd die je hebt?of het soort vlees?
Wat het vocht betreft : een van mijn eerste gemaakte recepten was een stoofschotel met kip . Verrukkelijk resultaat maar moest hem in diepe borden serveren omdat het meer soep was dan een kipgerecht. Dus de volgende keer ga ik het vocht minstens halveren.
En wat zijn dan de richtlijnen wat vocht betreft? 1 deciliter per kilo vlees?
Nou dat zijn dan de vragen waarmee ik zit.
In ieder geval vind ik jullie site zeer inspirerend, dank daarvoor.
De kooktijden kunnen inderdaad erg verschillen per website of per recept. Wanneer je iets gaat slowcooken in je multicooker of in een slowcooker dan stel je meestal de lage stand in op een lange tijd zodat het gerecht langzaam kan garen. Maar heb je minder tijd dan is de hoge stand ook een goede optie. Je stelt dan minder tijd is zodat je gerecht niet overgaar wordt. Bij bijvoorbeeld stoofvlees houd ik altijd 6 tot 8 uur op hoog of 4 uur op laag aan. De crock pot express is een multicooker en wat ik daar fijn aan vind is dat er verschillende programma’s op staat. Maak je stoofvlees, dan gebruik je de meat stew stand. Dat is een kort programma met fantastisch stoofvlees als resultaat. Wanneer ik veel tijd heb gebruik ik alsnog het liefst de meat stew stand, ik laat hem daarna aan op de warmhoud stand. De slowcook functie moet je wel echt instellen. Op hoog of laag en de tijd.
Vocht in de multicooker werkt op deze manier: Ga je slowcooken, gebruik dan zo min mogelijk vocht en houd ook rekening met groente waar vocht uit komt. Ik maakte laatst een stoofvlees gerecht waar veel wortel bij zat en heb toen geen vocht toegevoegd. Gebruik je een van de hogedruk programma’s, voeg dan minstens 240 ml vocht toe. Deze hoeveelheid vocht heeft de multicooker nodig om op druk te komen. Je hoeft niet te kijken naar de hoeveelheid vlees bijvoorbeeld. Nog een tip, zet het ventiel open als je gaat slowcooken en dicht als je een hogedruk programma gebruikt zoals de risotto.
Succes met de risotto, ik hoop dat het gaat smaken.
Bovenstaande vraag over Multicookers werd aan ons gesteld door een bezoeker van Plezierindekeuken.nl en door ons beantwoord. Wil je reageren op bovenstaande vraag, het antwoord of een opmerking plaatsen? Dat kan door een reactie achter te laten onderaan de pagina. Wil je andere vragen en antwoorden bekijken? Dat kan op deze pagina.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!