Onderstaande vraag over Multicookers werd aan ons gestuurd door een bezoeker van Plezierindekeuken.nl. Wil je ook een vraag stellen over Multicookers of een ander onderwerp? Dat kan via het contactformulier. Leuke, interessante en leerzame vragen zullen we publiceren zodat onze bezoekers er ook van kunnen leren. Wil je zelf ook reageren op onderstaande vraag? Dat kan door onderaan dit bericht een reactie achter te laten.
Crock-Pot Multicooker – Eerste gebruik
Door jullie enthousiasme hebben wij dezelfde multicooker aangeschaft. Gister met iets simpels als gewone pasta begonnen. water erin. pasta erin. stoomknop op dicht. 8 minuten op high pressure.
Vervolgens blijft hij heel lang op heat staan en begint er stoom uit te komen. Dit ontsnapt via een gaatje in de hendel van het deksel. Ik draai de stoomknop naar release maar er komt niks uit en inmiddels loopt er stoomvocht uit dat mini gaatje van de hendel. Ik trek de stekker eruit en wacht tot hij uitgestoomd is. dan de deksel eraf en we hebben bijna gare pasta. Had nog net iets langer moeten koken.
Wat gaat er mis? Stoom hoort niet uit dat gaatje te lopen denk ik en als je de knop open draait hoort daar stoom uit te komen.
-Melissa
Hoi Melissa,
Bedankt voor je bericht, Ik heb even met Marijke overlegd (ze is met zwangerschapsverlof) en zij zegt, per onderdeel van je bericht:
Ja dat klopt, hij moet al dat water tot het kookpunt verwarmen, dat kan even duren
Ja dat klopt, dat gaatje is het overdrukventiel, daar hoort stoom en soms wat vocht uit te komen
Dit hoef je pas te doen als het programma is afgelopen, niet tijdens het opbouwen van druk
Ja dat programma werkt echt wel goed als je hem gewoon laat doen wat hij moet doen, stekker er pas uit als het programma echt is afgelopen en hij door afkoeling zelf druk heeft afgebouwd (natural release) of je zelf de druk eraf hebt gehaald (quick release).
Wat er ‘mis’ gaat is dat jij, net als ik in het begin, denkt dat het mis gaat ;-) Maar laat de multicooker gewoon zijn werk doen, zorg dat de multicooker mooi vrij staat dus dat de ventielen in het deksel de ruimte hebben, en volg de handleiding of een van onze videos, en laat de multicooker zijn werk doen.
Probeer het nog een keer, maar ga dan niet zelf aan het ventiel zitten, trek niet de stekker eruit, maar laat hem gewoon doen wat hij moet doen. Mocht het dan nog niet lukken dan zal ik proberen je verder te helpen.
Bovenstaande vraag over Multicookers werd aan ons gesteld door een bezoeker van Plezierindekeuken.nl en door ons beantwoord. Wil je reageren op bovenstaande vraag, het antwoord of een opmerking plaatsen? Dat kan door een reactie achter te laten onderaan de pagina. Wil je andere vragen en antwoorden bekijken? Dat kan op deze pagina.
Francis zegt
Hallo, ik heb een vraag,kook met de multi cocker,vinden alles heerlijk. Eerst bak ik bv vlees en uien voor een kleurtje, dan de aardappelen,groente en vlees in het groentemandje en water in de crockpot op manuelstand met goede tijd,na verloop van tijd piept hij wel,echter de stoom komt via de deksel naar buiten,hij blijft op heat staan,van alles geprobeerd,kunnen echt niet ontdekken wat we niet goed doen.
Florian zegt
Waarom denk je dat jullie iets niet goed doen?
‘Heat’ betekent dat de multicooker aan het opwarmen is, en daarbij ontstaat druk en zal er wat druk via het dekselventiel ontsnappen.
Ik begrijp dat het lijkt alsof er iets niet goed gaat, maar wat je beschrijft komt bij mij als ‘normaal’ over.
Wellicht is het een idee om de ‘geheimen’ van de multicooker te ontdekken door ons e-book te lezen? Je hebt dan een compleet naslagwerk over alle functies van de multicooker en je leert hoe de functies werken en wat ze doen.
Je zou ook videorecepten voor de multicooker kunnen bekijken, daarvan leer je ook veel.
Irene Dorland zegt
Ik heb hetzelfde probleem als de mensen hierboven. Ook met verschillende gerechten geprobeerd. Bijv rijst(met genoeg water volgens de regels). Maar hij blijft echt 45minuten tot een uur op Heat staan voordat de timer gaat lopen.. dan kan je net zo goed rijst in een pan koken, dat gaat dan nog sneller. Maar ik lees op veel websites dat de heat-tijd tussen 7-20 minuten ligt
Florian zegt
Hoi Irene,
Ik heb het even gecheckt: op deze pagina vind je video-recepten voor het koken van rijst in de multicooker en de opwarm-tijd zou ongeveer 10 minuten moeten zijn voordat de ingestelde tijd (6 minuten bij zilvervliesrijst) gaat lopen, 45-60 minuten is echt wel heel lang als je 300 ml water met 200 gram rijst (zie de video voor zilvervliesrijst) volgt.
Vraag me af: is de rijs wel gaar als de multicooker eerst 1 uur druk gaat opbouwen en daarna nog de ingestelde tijd gaat volmaken, of is het dan inmiddels pap geworden?