Onderstaande vraag over Fissler pannen werd aan ons gestuurd door een bezoeker van Plezierindekeuken.nl. Wil je ook een vraag stellen over Fissler pannen of een ander onderwerp? Dat kan via het contactformulier. Leuke, interessante en leerzame vragen zullen we publiceren zodat onze bezoekers er ook van kunnen leren. Wil je zelf ook reageren op onderstaande vraag? Dat kan door onderaan dit bericht een reactie achter te laten.
Fissler Luno pannen en inductie
In het begin water snel aan de kook, maar gaandeweg steeds langzamer.
Als ik nu mijn rvs pan vergelijk met Fissler dan duurt water koken met Fissler 3 tot 4 keer langer. Waar kan dat aan liggen?
Ik zie dat Fissler Luno pannen gemaakt zijn van aluminium, zeer waarschijnlijk is de bodem voorzien van een type magnetiseerbaar metaal, (bijvoorbeeld staal) zodat ze werken op inductie (want aluminium werkt als materiaal niet op inductie omdat het niet magnetiseerbaar is). Ook RVS pannen worden voorzien van een hoeveelheid magnetiseerbaar metaal zodat ze werken op inductie (want RVS werkt als materiaal niet op inductie omdat het niet magnetiseerbaar is).
Waarom het metaal in de bodem van de aluminium pannen na verloop van tijd minder magnetiseerbaar lijkt te worden en dus warmte minder snel opgewekt kan worden in deze pannen is voor mij een raadsel. Aangezien dit bij de RVS pannen niet het geval is lijkt het niet aan de kookplaat te liggen maar helemaal uitsluiten dat daar de oorzaak ligt kan niet op basis van de gegeven informatie.
Mijn advies zou zijn om de pannen eens op een andere inductiekookplaat testen om de kookplaat als bron van het probleem uit te sluiten.
Bovenstaande vraag over Fissler pannen werd aan ons gesteld door een bezoeker van Plezierindekeuken.nl en door ons beantwoord. Wil je reageren op bovenstaande vraag, het antwoord of een opmerking plaatsen? Dat kan door een reactie achter te laten onderaan de pagina. Wil je andere vragen en antwoorden bekijken? Dat kan op deze pagina.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!