Onderstaande vraag over GreenPan pannen werd aan ons gestuurd door een bezoeker van Plezierindekeuken.nl. Wil je ook een vraag stellen over GreenPan pannen of een ander onderwerp? Dat kan via het contactformulier. Leuke, interessante en leerzame vragen zullen we publiceren zodat onze bezoekers er ook van kunnen leren. Wil je zelf ook reageren op onderstaande vraag? Dat kan door onderaan dit bericht een reactie achter te laten.
GreenPan pan wordt niet heet op inductie
Sinds enkel weken heb ik een inductie kookplaat en werkt de Greenpan niet zoals het hoort.
Ik zet hem dus op een flexi-zone, doe boter in de pan en zet hem op stand 18. De boter smelt maar dat is dan ook alles. De boter wordt niet heet.
Ik lees hier dat ik misschien verkeerd te werk ga en dat ik eerst mijn boter op een lager temperatuur moet smelten en dan hoger zetten om te beginnen braden.
Is dat zo ? Kunnen jullie mij raad geven aub ?
Ik maak uit je bericht op dat de pan niet heet wordt maar alleen warm. Ik denk niet dat dit te maken heeft met welke stand je inschakelt of dat je de pan eerder op een andere kookplaat hebt gebruikt. Ik denk dat het eerder te maken heeft met de kwaliteit van de spoelen in de inductiekookplaat in combinatie met de hoeveelheid magnetiseerbaar metaal dat in de bodem van de pan is verwerkt.
Een spoel die niet krachtig genoeg is en een panbodem met niet al te veel magnetiseerbaar metaal geeft problemen zoals door jou omschreven.
Het ligt dus niet aan jou, maar aan de kookplaat in combinatie met de pan.
Wat je kunt doen is het probleem voorleggen bij zowel de fabrikant van de pan als bij de fabrikjant van de kookplaat maar de ervaring leert dat in dit soort gevallen beide fabrikanten naar elkaar wijzen, en jij zit daar dan tussenin. Ik zou een inductie-adapterplaat overwegen of bekijken of de inductie-kookplaat nog geruild kan worden voor een model die wel werkt met pannen die niet volledig uit gietijzer of staal bestaan – je bent zeker niet de eerste die tegen dit probleem aanloopt…
Ons artikel over inductie adapterplaten vind je hier.
Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen.
Bovenstaande vraag over GreenPan pannen werd aan ons gesteld door een bezoeker van Plezierindekeuken.nl en door ons beantwoord. Wil je reageren op bovenstaande vraag, het antwoord of een opmerking plaatsen? Dat kan door een reactie achter te laten onderaan de pagina. Wil je andere vragen en antwoorden bekijken? Dat kan op deze pagina.
Luuk zegt
Die greenpannen zijn echt ondingen. Ik heb de mooiste Miele inductie plaat en met mijn stalen pannen werkt alles top. Alleen met de pannen van Greenpan die ik bij de AH heb gespaard moet je al blij zijn als je op vol vermogen een ei kan bakken in 6 minuten. Slechte kwaliteit met te weinig magnetisch materiaal in de bodem. Zullen bij mij de deur uit gaan binnenkort
Florian zegt
Ik denk dat je een goed punt hebt met de hoeveelheid magnetiseerbaar materiaal dat in de bodem is verwerkt: je kunt aan de buitenkant van pannen niet zien hoe veel er in zit, dus hoe goed ze zullen werken op inductie.
Mijn Greenpan koekenpan werkt uitstekend op inductie, maar wellicht heb ik een andere versie.
Er zou, wat mij betreft, een vermelding moeten komen op de verpakking/omschrijving van pannen door de fabrikant, waarin wordt vermeld hoe veel magnetiseerbaar materiaal in de bodem van de pan is verwerkt. Het is nu echt maar hopen dat het goed gaat en dat leidt vaak tot ellende (en een hoop weggegooide pannen – slecht voor het milieu) en dat schaadt ook de merknaam van de fabrikant uiteindelijk (ik gok dat jij nooit meer een Greenpan pan zult kopen).
Tip: als je een koekenpan zoekt voor inductie en je wilt zeker zijn dat hij goed werkt: kies een pan van plaatstaal of gietijzer – die materialen zijn van zichzelf magnetiseerbaar en dus hoeft er niets te worden toegevoegd aan de bodem van de pannen om ze te laten werken op inductie.
Eva zegt
Pcs!! De eerste keer dat ik mijn Greenpan van AH gebruikte ging het goed, maar nu wordt de pan lauw. Ik ga hem terugbrengen naar AH. Alle andere pannen die ik heb worden n. l. uitstekend warm!