Onderstaande vraag over Multicookers werd aan ons gestuurd door een bezoeker van Plezierindekeuken.nl. Wil je ook een vraag stellen over Multicookers of een ander onderwerp? Dat kan via het contactformulier. Leuke, interessante en leerzame vragen zullen we publiceren zodat onze bezoekers er ook van kunnen leren. Wil je zelf ook reageren op onderstaande vraag? Dat kan door onderaan dit bericht een reactie achter te laten.
Hoe werkt de Aigostar 30IWY Multicooker?
Ik hoop dat je me wil/kan helpen.
Groetjes I.
Je doet niks verkeerd hoor: een multicooker op de manual-stand werkt alseen hogedrukpan: hij moet eerst op druk komen. Dit opbouwen van de druk duurt een poosje, want hij moet al het eten verwarmen zodat er druk onstataat, en pas als de juiste druk is bereikt zal het programma 'starten', dus gaan aftellen. Dit is voor veel mensen verwarrend, maar als je weet hoe het werkt is het wel logisch. Je kunt zelfs vaak een programma van 0 minuten of 1 minuut instellen bij de meeste multicookers: dan bouwt hij dus in feite alleen druk op en als hij op druk is dan is het alweer klaar, dan moet je nog even wachten tot de druk weer gezakt is, en daarna kan de pan open. Zo'n kort programma is bijvoorbeeld nuttig voor kwetsbare ingredienten, zoals groente of vis. Kijk anders eens hier bij onze videorecepten voor de multicooker Of lees ons e-book 'De Multicooker' over de multicooker, daarin staat alles in het Nederlands uitgelegd over hoe multicookers werken
.
Wat betreft het ventiel: open zetten als je gaat slowcooken in ieder geval, en voor de rest is het belangrijk dat je de handleiding leest van je multicooker, daar staat als het goed is wanneer je een quick release kunt doen (zelf open zetten – pas op voor je handen!!!) of naturale release (zelf de druk laten verlagen).
Wat betreft de fry-stand: ik weet niet hoe dat op jouw apparaat werkt, maar wij zetten altijd die stand gewoon aan en fruiten dan de ui enzo, die tijd maakt niet zo veel uit denk ik, gewoon uitzetten als je klaar bent met fruiten.
Het lijkt mij dat het zo moet : Wanneer ik snel wil koken, via manual, haal ik het kapje eraf en komt er druk op de pan. Wanneer de druk er dus vanaf moet, zet ik het kapje erop en gaat hij zelf een natural release doen, voor de quick relaese druk ik het rode knopje in met een houten lepel of ze en dan is de druk er binnen een halve minuut of zo vanaf. Denk jij ook dat het zo werkt of heb jij hier andere ideeën over ?
Helaas heeft deze multicooker geen normale handleiding, waardoor je toch wel erg veel zelf uit moet vinden…..
Ik denk inderdaad dat het (natural release en quick release) zo moet zoals jij omschrijft. Dat rode knopje lijkt inderdaad op een soort beveiliging voor de quick release, dus dat klinkt logisch.
Ik lees in online reviews dat de handleiding van deze multicooker wel een uitdaging is, dat is jammer maar ik denk dat je het wel onder de knie krijgt zo.
Bovenstaande vraag over Multicookers werd aan ons gesteld door een bezoeker van Plezierindekeuken.nl en door ons beantwoord. Wil je reageren op bovenstaande vraag, het antwoord of een opmerking plaatsen? Dat kan door een reactie achter te laten onderaan de pagina. Wil je andere vragen en antwoorden bekijken? Dat kan op deze pagina.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!