Onderstaande vraag over Pizzastenen werd aan ons gestuurd door een bezoeker van Plezierindekeuken.nl. Wil je ook een vraag stellen over Pizzastenen of een ander onderwerp? Dat kan via het contactformulier. Leuke, interessante en leerzame vragen zullen we publiceren zodat onze bezoekers er ook van kunnen leren. Wil je zelf ook reageren op onderstaande vraag? Dat kan door onderaan dit bericht een reactie achter te laten.
Pizzasteen kopen – Waar op letten?
Wij gebruiken de pizzasteen in de heteluchtoven/combimagnetron (dus net als jij) en leggen hem op de bodem, dus op die ronde glazen plaat als we iets bakken zoals taart, maar ook op het rooster om daarop pizza te bakken.
De steen fungeert op de bodem dus als een soort ‘batterij’ voor warmte: hij neemt warmte op en houdt deze vast, dat is handig bij het bakken want zo blijft meer warmte in de oven (hij is weer sneller op temperatuur) als je het deurtje open hebt gehad bijvoorbeeld.
Je kunt de pizzasteen dus zowel onderin de combimagnetron leggen (op de ronddraaiende plaat) als op een rooster – wij gebruiken gewoon het rooster dat bij de combimagnetron werd geleverd, we hebben geen apart rooster gekocht.
Ik hoop dat je wat hebt aan mij antwoord en wens je veel plezier in de keuken!
En heb je nog aanrader voor merk pizzasteen?
Dankjewel en een fijne dag!
De temperatuur van de pizzasteen zal nooit hoger worden dan wat de oven kan ‘geven’, dus de pizzasteen zal net zo heet worden als de glazen plaat wordt, dus de glazen plaat zal niet knappen door de temperatuur van de steen, immers: ze zijn gelijk.
Ik zou een pizzasteen kopen die precies past op de glazen plaat, dus even opmeten. Verder maakt het niet zo veel uit: ze worden allemaal vies en zijn allemaal lastig schoon te maken. Ze breken meestal als je ze laat vallen, ook de duurdere, is mijn ervaring. Dus gewoon een model dat past en niet te dun is (dus geen steen met de dikte van een pannenkoek, liever dikte van 1 cm of dikker).
Zelf heb ik er eentje met zo’n metalen houder, maar die hebben we vrij snel al weggegooid (de houder) want die gebruikten we niet: de steen ligt gewoon altijd in de combimagnetron (dus ook als we hem als magnetron gebruiken – dat gaat prima). Ik zou een niet te dure kopen, als hij te dun is stuur je hem terug (niet bij alle modellen staat de dikte erbij), en als hij gebroken/gebarsten is natuurlijk ook terug sturen. Zie het overzichtje van pizzastenen hier.
Heel erg bedankt voor je uitgebreide antwoord.
Ik ga op zoek!
Bovenstaande vraag over Pizzastenen werd aan ons gesteld door een bezoeker van Plezierindekeuken.nl en door ons beantwoord. Wil je reageren op bovenstaande vraag, het antwoord of een opmerking plaatsen? Dat kan door een reactie achter te laten onderaan de pagina. Wil je andere vragen en antwoorden bekijken? Dat kan op deze pagina.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!