Onderstaande vraag over Slowcookers werd aan ons gestuurd door een bezoeker van Plezierindekeuken.nl. Wil je ook een vraag stellen over Slowcookers of een ander onderwerp? Dat kan via het contactformulier. Leuke, interessante en leerzame vragen zullen we publiceren zodat onze bezoekers er ook van kunnen leren. Wil je zelf ook reageren op onderstaande vraag? Dat kan door onderaan dit bericht een reactie achter te laten.
Runderlappen in slwcooker
In de slowcooker heb je inderdaad geen boter nodig, want je bakt het vlees niet maar gaart het langzaam. Je kunt het vlees eerst aanbraden met boter in een pan op de kookplaat, dat geeft meer smaak, maar doe dit niet te lang. Leg het daarna in de slowcooker en volg het recept. Of dus zonder aan te braden direct in de slowcooker, en volg het recept.
Hieronder linkjes naar slowcooker recepten met stoofvlees:
Stoofvlees met appel en Zwolsche kruiden
Goulash recept uit de slowcooker
Recept slowcooker draadjesvlees – Met video!
Dat is het korte antwoord, maar wat je het beste kunt doen is het recept volgen, en niet zelf het ‘beter willen doen’ (dat klinkt onaardig, maar zo bedoel ik het niet). Je moet weten: wij krijgen veel vragen zoals die van jou, en dan eigenlijk altijd van mensen die weinig tot geen ervaring hebben met een apparaat zoals de slowcooker of multicooker, en zij twijfelen dan aan het recept omdat ze het apparaat en de bereidingswijze niet kennen. Aan de ene kant is kritisch zijn natuurlijk heel erg goed, maar als het op koken aankomt is het soms verstandig om gewoon het recept stap voor stap te volgen en dan het resultaat af te wachten.
Als je het resultaat dan proeft en je vindt dat het beter kan dan is dat het moment om je eigen ervaring, smaak en gewoontes toe te gaan passen voor een volgende keer dat je het recept maakt. Zo ontstaan de beste nieuwe recepten: door een bestaand recept aan te passen. Maar eerst even uitvinden hoe het eigenlijk werkt, en dat doe je het beste door een bestaand en beproefd recept te volgen. Wij produceren geen recepten(video’s) van ‘probeer recepten’: wij bereiden het recept eerst zelf zonder camera’s een aantal keer, en verbeteren dan indien nodig. Pas als we zelf tevreden zijn met het resultaat wordt een (video) recept gepland en gemaakt. En wij eten het resultaat altijd zelf op, dus wat je in de video’s bereid ziet worden is onze maaltijd die dag. Als het niet lekker is of niet goed lukt, dan wordt het geen (video) recept.
Kortom: je kunt er van uitgaan dat het recept ‘klopt’: maak het zoals in het recept wordt uitgelegd en je zult hetzelfde resultaat krijgen als wij (en vele tuinduizenden andere bezoekers van onze website).
Ik hoop dat ik je verder heb kunnen helpen en wens je veel plezier in de keuken!
Bovenstaande vraag over Slowcookers werd aan ons gesteld door een bezoeker van Plezierindekeuken.nl en door ons beantwoord. Wil je reageren op bovenstaande vraag, het antwoord of een opmerking plaatsen? Dat kan door een reactie achter te laten onderaan de pagina. Wil je andere vragen en antwoorden bekijken? Dat kan op deze pagina.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!