Vreemde combinaties van smaken en geuren bij elkaar – eigenlijk is eten niets anders dan het ervaren van geuren, smaken en structuren en de hoop dat je daardoor blijft leven. Nouja, zoiets, maar roomijs met bacon-smaak is niet echt voor de hand liggend als je denkt aan een ijsje.
Toch zijn er op het eerste gezicht vreemde combinaties die erg lekker zijn.
Vreemde smaakcombinaties – Recepten met ingrediënten die je niet bij elkaar verwacht
Aardbeien met basilicum
Kleurt leuk, en smaakt weer eens anders dan de vaak gebruikte chocola.
Aardbeien met zwarte peper
Zeker als de aardbeien goed zoet zijn is die stevige ervaring achteraf zeer verrassend en lekker.
Blauwaderkaas met chocolade
Neem pure chocolade of chocoladecake of brownies en leg er wat blauwader (of roodader) kaas bij. Smaakt ook prima met brie, wat romiger en zoeter. Zeer verrassend en erg lekker als dessert met zoete dessertwijn, een likeur of een stevige rode wijn.
Roomijs met bacon
Op WTF.nl vond ik deze combinatie van roomijs met stukjes bacon. Zelf niet geprobeerd want ik ben niet zo’n roomijs-eter maar zeker het proberen waard lijkt me.
Pasta met chocolade
In Italië niet zo vreemd, daar heb je zelfs pasta waar de cacao al in verwerkt is: pasta met chocola. Je kunt gewone pasta koken en daar stukjes chocola bij doen maar je kunt ook zelf pasta maken en cacao in het deeg doen. Er bestaat overigens ook pasta met sinaasappel en citroensmaak.
IJs met extra virgine olijfolie
Vers geperste, ongezeefde olijfolie is iets totaal anders dan wat wij in de supermarkt kopen. Helaas heb ik in Nederland nog nooit ‘echte’ verse olijfolie gevonden, zoals dat in olijfolie-landen als Italië wel te vinden is. Deze verse olijfolie is licht groen en troebel, deze gebruik je niet om in te bakken maar eet je met een salade of op brood. Of op een bolletje ijs, want dat smaakt ook prima.
Kip met cacao en cola
Snijd blokjes kipfilet en marineer dit in een mengsel van cola en cacao of cola en zoete barbecue-saus. Dag en nacht laten staan en dan op de barbecue of grill: heerlijk zoete smaak en een bite van de cacao.
Sprinkhanen met chocola
En als je dan echt denkt dat je lekker ‘out of the box’ bezig bent: in Mexico is een gefrituurde sprinkhaan met chocola heel gewoon, dus dan valt die kip met cola al snel in de categorie ‘saai’…
Ei met chips
Een gebakken ei met aardappel: tuurlijk. Een ei met chips: vreemd? Nee, helemaal niet, want chips is gemaakt van aardappel en het zout op de chips doe je normaal ook op je eitje, dus maak die omelet met chips!
Reageren op bovenstaand artikel over Vreemde smaakcombinaties – Recepten met ingrediënten die je niet bij elkaar verwacht of een opmerking plaatsen? Dat kan door een reactie achter te laten onderaan de pagina. Wil je andere weetjes bekijken? Dat kan op deze pagina.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!