simplehuman

Vuilnisbak met langzaam sluitende klep

Vuilnisbak met langzaam sluitende klep

Ik heb een nieuwe prullenbak gekocht, de Simplehuman Rectangular Deluxe 25 L FPP, omdat ik de oude zat ben.
Wat mij stoort aan mijn oude prullenbak is dat het deksel vele hoeken en randen heeft aan de binnenkant en rand, waard vuil blijft zitten dat gaat stinken en erg on-hygienisch is, maar het ziet er ook gewoon heel vies uit, ik blijf dat ding schoonmaken! De vuilniszak werd over de rand van de vuilnisbak heengevouwen en daar ging dan de rand van het deksel overheen, het werkt wel maar ging ook geregeld los.
Mijn grootste ergernis was echter het feit dat als ik snij-afval van mijn snijplank in de afvalbak wilde gooien, ik de plank zo moest draaien dat het meeste afval, met een beetje geluk, allemaal in de bak viel, en je hebt niet altijd geluk dus geregeld was ik afval van de grond aan het rapen omdat het er naast was gevallen.

Ik ben dus op zoek gegaan naar een vuilnisbak zonder holtes en hoeken in het deksel, een exemplaar met een binnen-bak waar de zak ingaat, en vooral: eentje met een opening breed genoeg om het afval van mijn snijplank in te laten glijden zonder dat het op de grond valt. Als deze nieuwe vuilnisbak er dan ook nog een beetje knap uit ziet is het helemaal goed.
De prullenbak die ik heb gekozen is de Simplehuman Rectangular Deluxe 25 L FPP. Deze heeft een RVS buitenkant die niet vies lijkt te worden voor het oog, maar ook zeer gemakkelijk is schoon te maken door het gladde oppervlak, maar vooral: een plat denksel zonder hoekjes en randen.
Dit is een prullenbak met pedaal, het deksel gaat open en na loslaten van het pedaal gaat het langzaam dicht, maar sluit uitstekend doordat het deksel precies past op de binnenbak waar de vuilniszak in zit.
Dit deksel kan eenvoudig worden vastgezet in de open-stand met een rood schuifje dat netjes in positie klikt, waardoor het deksel open blijft staan, bijvoorbeeld om de binnenbak er uit te halen. De binnenbak heeft twee uitsparingen aan de zijkant waardoor deze gemakkelijk uit de buitebak kan worden gehaald (en teruggeplaatst). De binnenbak heeft ook een gat aan de zijkant waardoor het mogelijk is de vuilniszak strak om de binnenbak heen te spannen en het overtollige stukje van de rand van de zak kan dan in dit gat worden gestoken, wat ervoor zorgt dat de zak klem zit, en hij niet los gaat tijdens gebruik. 

De buitenbak heeft aan de achterkant een ventilatie-opening zodat geen vaccuum ontstaat tussen de twee bakken, wat onder andere zorgt voor het gemaakelijk uitnemen van de binnenbak. Deze binnenbak is vrij licht, in tegenstelling tot de buitenbak, en kan gemakkelijk worden uitgenomen en schoongemaakt indien nodig. De buitenbak is zwaar, dit zorgt voor een stabiel gebruik doordat de rubber onderkant genoeg frictie maakt met de vloer om het geheel op z’n plaats te houden tijdens gebruik. Een flinke duw tegen de bak laat hem niet wankelen.
Het grote gemak aan deze afvalbak is de breedte: ik kan mijn snijplank boven de bak houden en het afval ervanaf schuiven, alles valt netjes in de bak, geen troep op de grond. Het deksel sluit rustig achter me als ik wegloop, zonder vies te worden en hard dicht te knallen.
Enige nadeel vond ik het afwezig zijn van een handvat aan het deksel, omdat ik een vuilnisbak met handmatig deksel gewend was viel het mij op dat ik dit miste, maar na een week wennen aan het voetpedaal wil ik niet meer terug: tijdens het koken wil ik niet telkens mijn handen wassen als ik iets heb weggegooid, en het stevige voetpedaal werkt uitstekend voor dit doel.
Mijn exemplaar heeft een inhoud van 25 liter, wat betekent dat ik de vuilniszak twee keer per week moet legen, simpelweg omdat de zak anders te vol wordt, met alle gevolgen van dien. Een grotere vuilnisbak betekent voor mij dat ik de zak maar blijf vullen waardoor hij achteraf niet meer dichtgeknoopt kan worden, of stuk gaat. Ik ben dan ook tevreden met de 25 liter versie van deze prullenbak en zou, voor een tweepersoons houshouden, geen grotere nemen.

De Simplehuman Rectangular Deluxe 25 L FPP oogt degelijk, robuust, schoon en netjes; en dat is hij ook. Het ontwerp sluit goed aan bij de functie. Ze hebben dat bij Simplehuman prima begrepen wat mij betreft. Klik hier voor meer reviews van deze afvalbak

Er zijn ook SimpleHuman vuilnisbakken met een sensor, er is dan geen hand of voet nodig voor het openen van het dekstel. Klik hier voor een overzicht van alle vuilnisbakken met hygienische voordelen.

Hier zie je de vuilnisbak met langzaam sluitende klep in actie:

 

Fruitvliegjes Vuilnisbakken Onderhoud pannen Stofzuigers Schoonmaakmiddelen

…alles over koken, bakken, braden, eten en drinken, recepten, pannen, reviews en nieuws over voedsel