Verder lezen over:

Comments

  1. Kunt u mij vertellen wat normaal de diameter van een rvs wok moet zijn bij hoeveel personen? Welke merken zou u adviseren Fissler profi serie bijvoorbeeld? hij moet wel geschikt zijn voor op inductie grootste pit op mijn Miele kookplaat is 28 cm diameter

    • Bij een wok wordt de diameter van de bovenkant aangehouden, de onderkant is aanzienlijk kleiner.

      Ik heb mijn wok even opgemeten: diameter van 35 cm.
      Ik ben van mening dat een pan hoe groter hoe beter is, tenzij je er een specifiek doel voor hebt (sauspan bijvoorbeeld is klein handig voor kleine hoeveelheid).

      Ik zou je dan ook een wok van minimaal 30 cm willen aanraden, zeker voor vier personen. Te klein kan vervelend zijn, te groot heeft alleen als nadeel dat je minder ruimte op je kookplaat overhoudt voor andere pannen.

      Wat merk betreft: Fissler is een hele goeie in RVS wokpannen maar wel een dure optie, Silit maakt ook goeie pannen en zo ook WMF, voor aanzienlijk lagere prijzen.

      In dit overzicht zie je wokpannen met diameter 30-36 cm van RVS geschikt voor inductie:

      Ik zou je willen aanraden voor echt wokken een pan te nemen zonder anti-aanbaklaag, dus echt ‘kaal’ RVS (zilverkleurig). Dan goed heet laten worden met arachideolie en dan kort en heet bakken, zoals een wok bedoeld is.

      Lekker groente, vlees, vis, kip en fruit (banaan!) wokken. Vergeet je afzuiger niet aan te zetten ;-)

  2. Goedeavond,

    Ik ben op zoek naar een traditionele gietijzeren ronde ( zonder platte bodem ) Wadjan pan.
    Enig idee waar ik deze kan aanschaffen?

    Alvast bedankt!

    Met vriendelijke groet,
    Mike

    • Je zou in dit overzicht kunnen kijken maar ik ben het (bij voorbaat) met je eens dat wandjans vaak ‘wok’ worden genoemd (en vice versa) en dat de meeste modellen een platte bodem hebben (aan de buitenkant in ieder geval).

      Je zou altijd bij een Indonesische specialist kunnen kijken, wellicht doe je daar ook nog wat inspiratie op (ik verdwaal graag in dat soort winkeltjes vol met kruiden en dingen die ik niet ken…)

      Succes!

  3. Beste Plezier in de Keuken ,

    Het is dus precies andersom .

    Een wok heeft een ronde onderkant en moet dus met een ring op het gasfornuis en een wadjan heeft een platte bodem .

    Met vriendelijke groeten en Selamat Makan ,

    Ed Mansveld , Pinda van huis uit !

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op deze website gebruiken we zgn. first- of third-party tools die kleine bestanden (cookies) op uw apparaat opslaan. Cookies worden normaal gesproken gebruikt om de site correct te laten functioneren (technische cookies), om rapporten over het navigatiegebruik te genereren (statistische cookies) en om gepaste reclame te tonen voor onze diensten / producten (profileercookies). We kunnen technische cookies direct gebruiken, maar u hebt het recht om te kiezen of u cookies voor statistische en profilering wilt inschakelen. Door deze cookies in te schakelen, helpt u ons om u een betere ervaring te bieden. Cookie policy