Er zijn verschillende redenen om deze taart te maken in plaats van een reguliere taart of cake. Bijvoorbeeld bij een gluten allergie of simpelweg om iets anders te proberen.
Het ziet er uit als een mooi beklede taart maar de verrassing is groot wanneer je hem aansnijdt en er een stuk watermeloen tevoorschijn komt.
Watermeloen taart recept
Met de frosting kun je naar hartelust varieren en experimenteren. Ik heb er een gemaakt met kokossmaak en kokosrasp erdoor. Erg smakelijk al overheerst die smaak snel. Kies iets dat je zelf lekker vindt en bij de smaak van watermeloen vindt passen. Hoe zoeter de meloen hoe minder zoet je de frosting hoeft te maken.
Ook met de versiering kun je elke keer weer je creativiteit kwijt. Gebruik een keer vruchten, chocolade sigaretten/vlokken/hagelslag/stukjes of koekjes op de boven en zijkant. Als het besmeren van een taart met frosting niet zo netjes gaat als je zou willen is dat mooi te camoufleren met een stukje van het een of ander.
Waar je op moet letten bij deze taart is dat hoe langer je het laat staan hoe meer vocht er ontsnapt uit de watermeloen. Dit loopt aan de onderkant langs de frosting uit en ziet er niet heel netjes uit. Wellicht kan je het serveren op een plaat met gaatje erin of een rooster.
zeer geschikt als dessert bij een zomerse barbecue of bij een high tea.
Ingredienten
- 1 Watermeloen
- 1 pot zuivelspread
- vanille essence (naar smaak) of een andere smaak naar keuze
- (bos)vruchten
- optioneel: koekjes of chocolade voor de versiering
Bereiding
[soliloquy slug=”watermeloen-taart-hoe-maak-je-taart-van-watermeloen”]
- Neem de watermeloen en snijdt de boven- en onķderkant af zodat het stabiel staat.
- Dan snij je de schil eraf zodat er een ronde schijf van vruchtvlees achterblijft.
- Voor de frosting, meng de zuivelspread en vanille essence door elkaar in een kom. Naar wens kun je er ook wat poedersuiker aan toe toevoegen. Dit is ook handig om te binden als het mengsel iets te nat is.
- Laat het mengsel in de koelkast wat opstijven, ongeveer 30-60 minuten
- Smeer de frosting op de boven- en zijkant van de watermeloen.
- Laat dit ook weer een kwartier opstijven in de koelkast.
- Doe eerste een wat dunnere laag dat niet super netjes hoeft te zijn. De tweede laag maak je zo net en strak als je zelf wil.
vervolgens versier je de taart naar wens.
Geniet ervan!
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!