Onderstaand weetje over Vergieten hebben wij in de loop der tijd verzameld door het zelf (met vallen en opstaan) te ontdekken of als tip van iemand gehoord. Wil je zelf een weetje over Vergieten of een ander onderwerp met onze lezers delen? Dat kan via het contactformulier. Leuke, interessante en leerzame weetjes zullen we publiceren zodat onze bezoekers er ook van kunnen leren. Wil je reageren op onderstaand weetje? Dat kan door onderaan dit bericht een reactie achter te laten.
Afgieten met de zeef of het vergiet op de pan
Bij het afgieten van bijvoorbeeld rijst heb je eigenlijk drie handen nodig: twee voor het vasthouden van de pan en een hand voor het vergiet, want een staand vergiet werkt meestal goed, maar een zeef vind ik zelf prettig en die moet je vasthouden. Ook is het lastig om het gekookte eten gelijkmatig in het vergiet te laten glijden, vaak gaat het niet geleidelijk maar in één keer en dat gaat nog wel eens mis.
Wat ik meestal doe is het vergiet of de zeef op de pan zetten en zo de rijst of aardappelen afgieten tegen het vergiet of de zeef aan. Je zet je duimen op de rand van het vergiet en met je vingers pak je de handvatten van de pan, zo is het een solide geheel. Nu draai je de pan om boven de spoelbak om af te gieten. De inhoud van de pan blijft dan in de pan, zonder het water. Je hoeft nu niets terug te doen in de pan, je gooit niet per ongeluk je vergiet om of erger: een groot deel van je eten naast het vergiet of de zeef. Dit werkt erg goed met een zeef met hengsel, zeker als je genoeg kracht hebt om de pan met één hand op te tillen.
Voor het koken van grote hoeveelheden pasta of rijst voor sushi gebruik ik een pastapan met inzet.
Reageren op bovenstaand artikel over Afgieten met de zeef of het vergiet op de pan of een opmerking plaatsen? Dat kan door een reactie achter te laten onderaan de pagina. Wil je andere weetjes bekijken? Dat kan op deze pagina.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!