Je hebt alles voorbereid: groot inkopen gedaan, vlees gemarineerd, chips en nootjes bij het eerste drankje in de zon, groente gesneden, salades goed afgedekt in de koelkast en zelfs gezorgd dat de vegetarische vriendin van je neef goed kan eten tijdens de barbecue van het jaar die jij vandaag gaat organiseren. Je bent alleen één ding vergeten…
Barbecue aansteken met chips
De barbecue op tijd aan te steken. Wij Nederlanders barbecueën graag kort en hevig, iets dat eigenlijk grillen heet: barbecue aan, grillen, eten, klaar. Dat betekent dat de barbecue goed heet moet zijn, en dat is meestal pas het geval als hij een uurtje aanstaat, en daarvoor ben je nu juist te laat begonnen.
Maar geen paniek! Ga niet aan de slag met wasbenzine, terpentine, spiritus of aanmaakblokjes, dit is niet alleen gevaarlijk maar zorgt er ook voor dat je eten de smaak van de brandbare stof krijgt. Wat je beter kunt doen is chips gebruiken om de barbecue aan te steken.
Strooi wat chips tussen de kolen en steek de barbecue aan, je zult zien dat chips een prima brandversneller is en je barbecue binnen een paar minuten goed brandt waarna de kolen gaan gloeien.
En het ruikt nog beter ook!
Reageren op bovenstaand artikel over Barbecue aansteken met chips of een opmerking plaatsen? Dat kan door een reactie achter te laten onderaan de pagina. Wil je andere weetjes bekijken? Dat kan op deze pagina.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!