Granaatappel is de vrucht van de granaatappel, de plant met dezelfde naam als de vrucht. De vrucht is ongeveer zo groot als een grapefruit. In de granaatappel zitten heel veel pitjes van ongeveer 3 milimeter, en deze pitten in de granaatappel zorgen ervoor dat wij Nederlanders ze niet zo veel eten: het is een hele klus om al die pitjes uit de granaatappel te halen. Tenzij je een trucje kent…
Granaatappel ontpitten – de eenvoudigste manier om de pitten uit granaatappel te halen
Maak met een mesje een dunne snee in de schil van de granaatappel, niet te diep, snijd hem niet doormidden. Breek nu rustig de granaatappel in twee helften en vouw de schil iets naar buiten door hem een beetje om te buigen en te rekken.
Sla nu met bijvoorbeeld een houten lepel op de achterkant van de granaatappel als je deze in je hand hebt liggen en laat de pitten uit de granaatappel vallen. Zo eenvoudig is het:

Reageren op bovenstaand artikel over Granaatappel ontpitten – de eenvoudigste manier om de pitten uit granaatappel te halen of een opmerking plaatsen? Dat kan door een reactie achter te laten onderaan de pagina. Wil je andere weetjes bekijken? Dat kan op deze pagina.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!