Voor mijn sushi gebruik ik vaak ei in reepjes gesneden. Een omelet bakken kan iedereen dus dat is snel gedaan. Echter, een echte Japanse omelet is een heel ander verhaal zo blijkt. De Japanse omelet is niet zoals bij ons een geklopt ei met wat kruidjes en kaas, het maken ervan is een ware kunst zoals te zien is in het filmpje hieronder:
Japanse omelet maken – Tamagoyaki
De pan die wordt gebruikt is een makiyakinabe, deze vierkante pan is gemaakt van plaatstaal en wordt duidelijk zeer heet gemaakt voor gebruik. Het is ook mogelijk deze opgerolde omelet te maken in een (Westerse) ronde pan maar dit is een stuk lastiger. De meeste olie wordt niet gebruikt om te bakken maar om de pan vet te houden zodat de omelet goed schuift voor het vouwproces. Rustgevend om naar te kijken, nu zelf nog proberen…
Voeg bij de eieren mirin en wat sojasaus, klopt het en bak het op hoog vuur, maar let op aanbranden!
Reageren op bovenstaand artikel over Japanse omelet maken – Tamagoyaki of een opmerking plaatsen? Dat kan door een reactie achter te laten onderaan de pagina. Wil je andere weetjes bekijken? Dat kan op deze pagina.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!