Kiwi is niet alleen lekker en gezond maar stukjes kiwi zijn ook mooi in een fruitsalade of ter decoratie van een toetje. Het is alleen jammer dat bij het schillen van een kiwi zo veel verloren gaat doordat het aan de schil blijft zitten als je met een mesje of dunschiller schilt. Het kan ook zonder dat verlies!
Kiwi schillen zonder verlies – Schil je kiwi en maak mooie ronde plakjes
Snijd de kiwi doormidden zodat je twee halfronde helften hebt.
Steek een lepel tussen de schil en de vrucht van de kiwi en draai hem langzaam rond zodat je de schil losmaakt van het vruchtvlees. Als je een heel rondje hebt gemaakt is de schil los van de vrucht en kan je het vruchtvlees uit de schil halen door de lepel eruit te halen, het vruchtvlees komt nu gewoon mee naar buiten en de lege schil bevat bijna geen kiwi vruchtvlees meer. Je kunt nu mooie ronde plakjes snijden van de kiwi waardoor je gerecht er mooier uitziet dan met stukjes kiwi of hoekige plakjes.
Reageren op bovenstaand artikel over Kiwi schillen zonder verlies – Schil je kiwi en maak mooie ronde plakjes of een opmerking plaatsen? Dat kan door een reactie achter te laten onderaan de pagina. Wil je andere weetjes bekijken? Dat kan op deze pagina.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!