Knoflook is essentieel voor veel gerechten. Als je geen knoflook gebruikt mis je al snel iets in de smaak van je eten. Het is alleen lastig knoflook te pellen, en zeker als je veel teentjes knoflook nodig hebt dan kost het veel tijd en moeite om die ze gepeld te krijgen: eerst plette en dan pellen, of eerst het kontje eraf snijden en dan pellen, en natuurlijk gaat de smaak van knoflook onder je nagels zitten.
Knoflook pellen op de meest makkelijke manier
Je kunt het echter ook eens anders aanpakken: leg de bol knoflook op je werkblad, duw er met de palm van je hand op om de teentjes knoflook los te maken en schuif alle knoflook in een pan met deksel of twee schalen die op elkaar passen en schud het geheel hard op en neer. Het resultaat: gepelde teentjes knoflook!
Bekijk hieronder het filmpje voor een demonstratie van het eenvoudig pellen van knoflook:
Reageren op bovenstaand artikel over Knoflook pellen op de meest makkelijke manier of een opmerking plaatsen? Dat kan door een reactie achter te laten onderaan de pagina. Wil je andere weetjes bekijken? Dat kan op deze pagina.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!