Onderstaand weetje over Beslagkommen hebben wij in de loop der tijd verzameld door het zelf (met vallen en opstaan) te ontdekken of als tip van iemand gehoord. Wil je zelf een weetje over Beslagkommen of een ander onderwerp met onze lezers delen? Dat kan via het contactformulier. Leuke, interessante en leerzame weetjes zullen we publiceren zodat onze bezoekers er ook van kunnen leren. Wil je reageren op onderstaand weetje? Dat kan door onderaan dit bericht een reactie achter te laten.
Mise en place
Zoals veel culinaire termen is mise en place een Franse term, en betekent zoveel als alles op z’n plek. Plezierig koken begint met een goede voorbereiding: pak alle ingrediënten, snijd alles zoals het gesneden moet worden en doe de juiste hoeveelheden in bakjes (tip: beslagkommen). Op die manier hoef je niet tijdens het koken te zoeken naar de ingrediënten en weet je dus ook zeker dat je alles in huis hebt om het gerecht te maken dat je in gedachten hebt. Het kost misschien een paar minuten extra tijd en het is verleidelijk om tussen het koken door het snijden en afwegen te doen, maar zelfs de meest ervaren koks bereiden zich voor met mise en place, en dat is niet voor niets. Als je denkt dat je niet genoeg tijd hebt voor een goede voorbereiding op het moment suprème, doe dan je voorbereidingen eerder, en gebruik vershoudbakjes om je ingrediënten in te bewaren.
Reageren op bovenstaand artikel over Mise en place of een opmerking plaatsen? Dat kan door een reactie achter te laten onderaan de pagina. Wil je andere weetjes bekijken? Dat kan op deze pagina.
Geef een reactie