Onderstaand weetje over Pannen hebben wij in de loop der tijd verzameld door het zelf (met vallen en opstaan) te ontdekken of als tip van iemand gehoord. Wil je zelf een weetje over Pannen of een ander onderwerp met onze lezers delen? Dat kan via het contactformulier. Leuke, interessante en leerzame weetjes zullen we publiceren zodat onze bezoekers er ook van kunnen leren. Wil je reageren op onderstaand weetje? Dat kan door onderaan dit bericht een reactie achter te laten.
Omgaan met pannen
Als je gaat bakken dan wil je een mooi korstje, want het korstje maakt het lekker knapperig en smaakvoller. Om dit voor elkaar te krijgen laat je de pan en het vet goed warm worden; als je je voedsel in de pan legt en je hoort het niet sissen, dan is de pan en het vet niet heet genoeg. Schaam je niet om het voedsel weer uit de pan te halen en de pan nog even te laten opwarmen. Als de pan niet warm genoeg is dan ga je stomen, en stomen is wat anders dan bakken. Houd ook genoeg ruimte tussen het voedsel, als alles wat ruimte heeft in de pan dan kan het beter bakken. Probeer ook de drang te weerstaan om je voedsel te veel te draaien: laat het liggen zodat het process van bakken kan plaatsvinden, als je het blijft draaien dan komt dat korstje er niet.
Reageren op bovenstaand artikel over Omgaan met pannen of een opmerking plaatsen? Dat kan door een reactie achter te laten onderaan de pagina. Wil je andere weetjes bekijken? Dat kan op deze pagina.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!