Informatie, weetjes, trucjes en handigheidjes

Uit recent onderzoek blijkt dat je in principe alles kunt leren in het leven, als je er 10.000 uur studie aan besteedt. Maar als je iets niet leuk vindt om te doen dan is elke minuut die je eraan besteedt onplezierig. Maar omdat we allemaal moeten eten zal er gekookt moeten worden, en als je dat een beetje onder de knie hebt dan wordt het een stuk leuker. En dat is wel handig, want je zult waarscchijnlijk nog heel erg veel koken in je leven. Gelukkig zijn er trucjes die je kunt leren om beter te koken, maar je moet ze natuurlijk wel kennen, die trucjes. Deze 'afdeling' gaat over de basiskennis van koken, handigheidjes voor in het huishouden, informatie en praktische tips voor in en rond het huis.

Omgaan met pannen

Als je gaat bakken dan wil je een mooi korstje, want het korstje maakt het lekker knapperig en smaakvoller. Om dit voor elkaar te krijgen laat je de pan en het vet goed warm worden; als je je voedsel in de pan legt en je hoort het niet sissen, dan is de pan en het […]

Kruiden

Goed gekruid eten onderscheidt de amateur van de professional. En toch is het niet zo lastig: houd de (goed gevulde) pepermolen en het zoutvaatje altijd bij de hand, en gebruik ze tijdens het bereiden van je voedsel. Begin met een klein beetje van beiden en voeg tijdens het koken wat toe, nadat je hebt geproefd. […]

Snijden

Als je niet vaak kookt dan is de kans groot dat efficiënt snijden niet één van je kwaliteiten is. Dit komt doordat goed en snel snijden iets is dat je moet leren. Maar weinigen worden geboren met een talent voor snijden. En niet iedereen heeft een vader of moeder die chefkok was, dus zal je […]

Hoe zet ik een stoompijpje op mijn multicooker?

Het stoompijpje vind ik vooral handig als ik mijn multicooker onder een kastje gebruik. Wanneer ik een ‘quick release’ doe en het ventiel open zet komt de stoom niet omhoog op mijn kastje maar komt de stoom via de zijkant uit het stoompijpje.   Wil je nu ook zo’n stoompijpje, koop hem dan hier of bekijk het […]

Wasmachine schoonmaken

Je moet je wasmachine af en toe schoonmaken omdat hij anders kan gaan stinken, je was minder goed schoonmaakt en omdat hij langer mee kan gaan als je hem af en toe schoonmaakt. Dus het scheelt geld en geeft minder kans op stank, maar vooral: het maakt de was beter schoon, zoals in mijn geval. […]

Vaatwasser schoonmaken & schoonhouden

Er bestaan wat misverstanden over de vaatwasser, zo weet niet iedereen dat het vaak gebruiken van een vaatwasser goed is voor het onderhoud en dus levensduur van de vaatwasser, en doordat vaatwassers efficiënt zijn met water is het meestal besparend om de vaatwasser te laten wassen dan het zelf te doen met een sopje.Ook spoelen […]

De schijf van Trijf – Lubach over The Green Happiness

Er wordt heel veel onzin geschreven over eten. Er zijn hele dieet-stromingen die gebaseerd zijn op onjuistheden, maar het verkoopt wel fijn boeken. De Voedselzandloper is al meermalen met feiten onderuit gehaald, en zo ook het Paleo-dieet, om van Montignac en Atkins maar te zwijgen. Maar de uitvinders van deze voedingsleer verdienen er hun dik […]

DeLonghi magnifica s ecam 22.110.b espressomachine – Welke maalstand?

Ik test de maalstanden en bonen door espresso’s te maken, omdat dit de meest pure vorm van koffie is die de espressomachine kan maken.Een espresso moet worden gezet met verse bonen (niet te oud), de juiste watertemperatuur, de juiste fijnheid van malen, de juiste waterdruk en de juiste doorlooptijd. Nu is het belangrijk bij een […]

More Content