Als je gaat bakken dan wil je een mooi korstje, want het korstje maakt het lekker knapperig en smaakvoller. Om dit voor elkaar te krijgen laat je de pan en het vet goed warm worden; als je je voedsel in de pan legt en je hoort het niet sissen, dan is de pan en het […]
Goed gekruid eten onderscheidt de amateur van de professional. En toch is het niet zo lastig: houd de (goed gevulde) pepermolen en het zoutvaatje altijd bij de hand, en gebruik ze tijdens het bereiden van je voedsel. Begin met een klein beetje van beiden en voeg tijdens het koken wat toe, nadat je hebt geproefd. […]
Als je niet vaak kookt dan is de kans groot dat efficiënt snijden niet één van je kwaliteiten is. Dit komt doordat goed en snel snijden iets is dat je moet leren. Maar weinigen worden geboren met een talent voor snijden. En niet iedereen heeft een vader of moeder die chefkok was, dus zal je […]
Het stoompijpje vind ik vooral handig als ik mijn multicooker onder een kastje gebruik. Wanneer ik een ‘quick release’ doe en het ventiel open zet komt de stoom niet omhoog op mijn kastje maar komt de stoom via de zijkant uit het stoompijpje. Wil je nu ook zo’n stoompijpje, koop hem dan hier of bekijk het […]
Je moet je wasmachine af en toe schoonmaken omdat hij anders kan gaan stinken, je was minder goed schoonmaakt en omdat hij langer mee kan gaan als je hem af en toe schoonmaakt. Dus het scheelt geld en geeft minder kans op stank, maar vooral: het maakt de was beter schoon, zoals in mijn geval. […]
Er bestaan wat misverstanden over de vaatwasser, zo weet niet iedereen dat het vaak gebruiken van een vaatwasser goed is voor het onderhoud en dus levensduur van de vaatwasser, en doordat vaatwassers efficiënt zijn met water is het meestal besparend om de vaatwasser te laten wassen dan het zelf te doen met een sopje.Ook spoelen […]
Er wordt heel veel onzin geschreven over eten. Er zijn hele dieet-stromingen die gebaseerd zijn op onjuistheden, maar het verkoopt wel fijn boeken. De Voedselzandloper is al meermalen met feiten onderuit gehaald, en zo ook het Paleo-dieet, om van Montignac en Atkins maar te zwijgen. Maar de uitvinders van deze voedingsleer verdienen er hun dik […]
Ik test de maalstanden en bonen door espresso’s te maken, omdat dit de meest pure vorm van koffie is die de espressomachine kan maken.Een espresso moet worden gezet met verse bonen (niet te oud), de juiste watertemperatuur, de juiste fijnheid van malen, de juiste waterdruk en de juiste doorlooptijd. Nu is het belangrijk bij een […]