Informatie, weetjes, trucjes en handigheidjes

Uit recent onderzoek blijkt dat je in principe alles kunt leren in het leven, als je er 10.000 uur studie aan besteedt. Maar als je iets niet leuk vindt om te doen dan is elke minuut die je eraan besteedt onplezierig. Maar omdat we allemaal moeten eten zal er gekookt moeten worden, en als je dat een beetje onder de knie hebt dan wordt het een stuk leuker. En dat is wel handig, want je zult waarscchijnlijk nog heel erg veel koken in je leven. Gelukkig zijn er trucjes die je kunt leren om beter te koken, maar je moet ze natuurlijk wel kennen, die trucjes. Deze 'afdeling' gaat over de basiskennis van koken, handigheidjes voor in het huishouden, informatie en praktische tips voor in en rond het huis.

Houten snijplank schoonmaken – Hoe doe je dat?

Natuurlijk was jij je houten snijplank altijd goed af met heet water en zeepsop, maar dood je daarmee ook alle bacteriën? Om er zeker van te zijn dat je snijplank goed schoon is gebruik je citroensap en zout. Om de plank mooi te houden gebruik je olie. Meer niet. Schoonmaken met citroensap en zout Pak […]

Omrekenen van diverse maten (o,a, Amerikaanse cups naar grammen)

Hieronder een snel overzicht voor het omrekenen van divere eenheden. Van Amerikaanse cups naar grammen 1 cup bloem = 147 gram 1 cup bruine suiker = 147 gram 1 cup fijne suiker = 195 gram 1 cup chocoladedruppels = 160 gram 1 cup cacaopoeder = 100 gram 1 cup boter = 226 gram 1 cup […]

Dikker door light producten

    Allereerst worden veel light producten gezoet met zoetstoffen om zo de suiker weg te halen. Om het effect van suiker te begrijpen moet ik je eerst uitleggen wat er precies in je lichaam gebeurt. De stofwisseling, hormoonhuishouding en andere processen kunnen alleen optimaal functioneren als je bloedsuikerspiegel goed in balans is. Het woord zegt het […]

De helende werking van de peper

Pepers heb je in veel verschillende soorten, maten en sterkten. Om deze te meten wordt de Scovilleschaal gebruikt. Deze meet hoe hoog de hoeveelheid capsaïcine (hetgeen je een branderig gevoel geeft op je tong of oog…) is in de peper. Sambal oelek scoort 2000 op deze schaal terwijl een Jalapeño peper 6000 scoort. Best handig om te weten […]

Baking Soda, het wondermiddel in en buiten de keuken

Tot voor kort was het nogal een zoektocht om baking soda te vinden. Ik haal de mijne dan ook bij de toko (omdat andere landen nu eenmaal wel al het licht hebben gezien wat betreft dit fantastische product). Deze komt meteen in een vrij grote verpakking waarvan je misschien denkt dat je hier de rest […]

Slim door vitamines of door gezond verstand?

  Deze week komt Foodwatch (de waakhond van Nederland die de consument beschermd tegen vreemde voedselclaims) met de melding naar buiten dat er een Europees plan ligt om ons te helpen meer duidelijkheid te verschaffen. Op dit moment mogen producenten van voeding op de verpakking vermelden dat hun producten vitamines bevatten. Perfect! Dat zou je […]

M&M test: wat zijn de lekkerste m&m’s?

Voor de m&m-test hebben we, na een gezellige barbecue, vijf mensen onderworpen aan de test. We hebben de m&m’s in uniforme bakjes gedaan en aan de testpersonen gegeven zonder dat zij wisten welk merk m&m’s ze kregen (blind testen). Iedereen kreeg een bakje met daarin ongeveer zes m&m’s en schreef dan zijn/haar waardering op (tussen […]

Ei pellen – Waarom gaat dat soms zo moeilijk?

Natuurlijk kan je het oplossen door het ei uit te lepelen, maar als je nette plakjes nodig hebt of ze bijvoorbeeld in z’n geheel nog even wilt bakken voor bij de roti dan heb je mooie, hele eieren nodig. En ik heb echt wel eens de neiging om er gewoon mee te stoppen soms, met […]

More Content