Onderstaand weetje over Messen hebben wij in de loop der tijd verzameld door het zelf (met vallen en opstaan) te ontdekken of als tip van iemand gehoord. Wil je zelf een weetje over Messen of een ander onderwerp met onze lezers delen? Dat kan via het contactformulier. Leuke, interessante en leerzame weetjes zullen we publiceren zodat onze bezoekers er ook van kunnen leren. Wil je reageren op onderstaand weetje? Dat kan door onderaan dit bericht een reactie achter te laten.
Snel en efficient een ui pellen zonder verlies
Ik zag laatst de enige TV-kok die ik kan verdragen (Jeroen Meus van ‘Dagelijkse Kost’) een beetje hannessen met een ui: het pellen ging niet zoals gewenst en ik herkende het. De ene keer pelt een ui bijna vanzelf en de andere keer ben je veel te lang bezig om de schil er netjes af te halen zonder een hele ring weg te gooien. Ik heb er zelf wat op gevonden:
Ik snijd het kopje en kontje van de ui af en snijd hem daarna doormidden (van de kop naar de kont, verticaal dus), je hebt nu twee helften.
Wat je nu kunt doen is een helft van de ui pakken en met je duimen de ui een beetje ‘binnenste buiten’ duwen, de buitenste halve ring zal nu het velletje loslaten en je kunt dit er nu zo afpakken. Doe dit ook bij de andere helft en je kunt beginnen met het snijden van je ui.
Mocht het velletje nu nog niet goed loskomen dan is het insnijden nog een goed idee om een ‘beginnetje’ te maken.
Reageren op bovenstaand artikel over Snel en efficient een ui pellen zonder verlies of een opmerking plaatsen? Dat kan door een reactie achter te laten onderaan de pagina. Wil je andere weetjes bekijken? Dat kan op deze pagina.
Geef een reactie