De resultaten van sommige onderzoeken moet je met een korreltje zout nemen. Anderen weer met een flinke mespunt chilipeper. Er blijkt een onderzoek te zijn gedaan onder een hele grote groep Chinezen, waarbij hun eetgewoonten gedurende meerdere jaren werden genoteerd. Als je mij vraagt wat ik twee dagen geleden allemaal heb gegeten, dan zou ik het je echt niet kunnen vertellen, maar blijkbaar heeft men hier in China geen last van en werd al die tijd keurig genoteerd wat men at. En ook hoe pittig het eten was, wat voor iedereen toch erg verschillend kan zijn, en ook nog van dag tot dag per persoon. Maargoed, de resultaten zijn interessant.
Wie pikant eet, leeft mogelijk langer
Zeven jaar lang volgden de onderzoekers de eetgewoonten van bijna 500.000 Chinezen. Ze noteerden nauwgezet wat de proefpersonen aten. Hun eetgewoonten werden met andere woorden niet gemanipuleerd.
Bij het tellen van de resultaten bleek dat de Chinezen die twee of drie keer per week een maaltijd consumeerden waar chilipepers of ander pikant voedsel inzat tot 10 procent kans hebben om langer te leven dan degenen die minder dan één keer per week pittige kruiden uit de keukenkast haalden. Vanaf drie keer per week verhoogt de kans op een langere levensduur zelfs met 14 procent.
Lees verder: Wie pikant eet, leeft mogelijk langer
Of het nu zo is dat mensen die gezond zijn graag pittig eten en dat dit met langer leven niets te maken heeft of dat pittig eten ervoor zorgt dat je langer kunt leven: het blijft voor mij onduidelijk. En wat voor de één pittig is, is voor de ander flauw. En ik vermoed dan ook dat deze uitslag van dit onderzoek er eentje is van het caliber: we konden weinig interessants zeggen na al die tijd dat kostbare onderzoek, laten we er dan toch maar iets van maken.
Reageren op bovenstaand nieuws over Wie pikant eet, leeft mogelijk langer of een opmerking plaatsen? Dat kan door een reactie achter te laten onderaan de pagina. Wil je ander nieuws bekijken? Dat kan op deze pagina.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!