Ik vind niets leuker dan een high tea organiseren, snuffelen naar een lekker recept en een hele middag in de keuken doorbrengen. Vriendinnen iets lekkers voorschotelen en genieten van wat voor lekkers zij meebrengen. Feestje hoor! Momenteel heb ik helaas wat minder tijd om zulke gezellige middagjes te organiseren, maar er is wel één recept waardoor ik acuut tijd zou willen maken: witte chocolade broodpudding! Of je nu super geoefend bent in het bakken van heerlijke taartjes of niet, dit recept kan eigenlijk niet mis!
Ingrediënten voor 6 stuks
- 75 gram witte chocola
- Een half stokbrood (of gewoon -oud- brood…handig als je wat restjes op wilt maken)
- 50 gram suiker
- 60 gram boter
- 150 ml melk
- 1 klein ei
Bereiding
- Stook je oven op tot 180 graden. Laat ‘m even voorverwarmen.
- Breek het stokbrood in kleine stukken en doe deze in een grote kom. Het liefst eentje waar je alle ingrediënten goed in kunt mengen.
- Verwarm daarna de boter en de chocola los van elkaar.
- Meng de suiker samen met het ei en de melk en giet deze over de stukken stokbrood heen. Even lekker knoeien…zorg dat al het brood een beetje van dit papje opneemt.
- Voeg tot slot de gesmolten chocola en de boter toe en meng het hele goedje nog een keer goed door.
- Verdeel nu het mengsel over zes kleine vormpjes en plaats deze in je voorverwarmde oven.
- Maak een lekker kopje koffie voor jezelf en probeer de oven 30 minuten dicht te laten. Je gaat ze waarschijnlijk vanzelf ruiken, maar na 30 minuten zijn je witte chocolade broodpuddinkjes klaar!
Wat voor bakvorm gebruiken?
Als je witte chocolade broodpudding gaat maken kun je het beste losse vormpjes pakken. Een grote vorm, zoals een cakevorm, zal er voor zorgen dat je pudding niet gaar wordt. Bovendien is het veel te verleidelijk alles niet in één keer op te eten. Met kleinere vormpjes kun je nog wat opzij zetten voor later! Je hebt dan de keuze uit siliconen vormpjes die je vaker kunt gebruiken of je kunt gaan voor de papieren versie. Je kunt er ook voor kiezen om een cupcake tray te gebruiken. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als losse vormpjes, je maakt kleinere porties, maar een verschil is dat je de losse vormpjes leuk op een groot bord kunt zetten en dat doe je met een tray toch niet zo snel. Wat ook goed werkt is als je papieren vormpjes of siliconen vormpjes gebruikt maar die in een tray zet, zo blijven ze mooi in vorm en zet je ze gemakkelijk in de (hete) oven en haal je ze er ook weer snel uit.
Receptvariatie
Zo gemakkelijk als je witte chocola gebruikt, kun je natuurlijk ook voor pure of melk chocolade gaan. Of doe eens gek en voeg nootjes, rozijnen, aardbeien of iets anders lekkers toe. Dit recept leent zich erg om een beetje mee te spelen namelijk. En word je mengsel wat te droog? Voeg dan naar eigen inzicht een klein eitje of een beetje melk toe op het geheel weer wat smeuïger te maken. Geen probleem! Dit recept kun je dus heel gemakkelijk aanpassen naar eigen smaakt en is ideaal als je met restjes zit die je graag op wilt maken. Veel bakplezier alvast!
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!