Seamore Food, een bedrijf dat zeewierproducten maakt, heeft de eerste prijs gewonnen bij Foodlab2015 en komt in de schappen van Albert Heijn te liggen. Het product? Zeewier-pasta, I sea pasta genaamd, is een tagliatelle van hangeplukte zeewier uit Ierland. Ik ben gek op pasta dus ben heel benieuwd wat ik van deze plantaardige variant vind. Pasta wordt traditioneel gemaakt van patentbloem, eieren en zout, dus gezonder kan het zeker. Voordat het in 2016 bij AH in de schappen ligt kun je het al online bestellen voor €29,70 voor 6 pakken tagliatelle, redelijk prijzig, maar je krijgt er dan ook een kookboek bij. Ik hoop het snel te kunnen proberen want zeewier is heel erg gezond, en als het dan ook nog eens lekker is…
Zeewier wint plek in schap AH
Food Lab 2015 is een competitie voor innovatieve start-ups in de foodsector. De wedstrijd is een initiatief van communicatiebureau Ketchum, in samenwerking met Albert Heijn, Food Valley NL en Rabobank.
Tagliatelle
Winnaar Seamore Food heeft recent ‘I sea pasta’ gelanceerd, 100 procent zeewier dat lijkt op tagliatelle. Het idee kwam van oprichter Willem Sodderland. Hij proefde groene tagliatelle en kwam er achter dat het eigenlijk zeewier was. De van zeewier gemaakte pasta is volgens de jury smaakvol, duurzaam en koolhydraatarmStart-ups
Start-ups werden bij Food Lab 2015 uitgedaagd om na te denken over innovatieve oplossingen voor de verduurzaming van de voedselketen. Deelnemers moesten voor 28 november op foodlab2015.nl hun idee indienen door middel van het uploaden van een kort filmpje, waarin het businessidee wordt uitgelegd.
Lees verder: Zeewier wint plek in schap AH
Reageren op bovenstaand nieuws over Zeewier wint plek in schap AH of een opmerking plaatsen? Dat kan door een reactie achter te laten onderaan de pagina. Wil je ander nieuws bekijken? Dat kan op deze pagina.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!