Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik al jaren zelf loempia’s wil maken. Een tijdje geleden gingen we bij vrienden lunchen. Zodra we hun woonkamer instapte kwam de heerlijke geur van loempia’s ons tegemoet. Nu zijn dit geen gewone vrienden, het zijn van die vrienden die er altijd voor zorgen dat jij je welkom voelt en ze doen hun uiterste best de meest lekkere dingen te koken en te bakken. Ik kook natuurlijk zelf graag en ik vind ook dat ik dat goed doe maar zij weten het koken toch altijd tot een hoger niveau te tillen en vooral zij (onze vrienden zijn een hij en een zij) is echt een talent in de keuken. Ze kookt, ze bakt, ze maakt de lekkerste gerechten en zorgt er ook nog eens voor dat het er uit ziet als een feestje. Maar loempia’s dus, ze had loempia’s gemaakt. Echt heerlijke loempia’s dus ik ben de moed gaan verzamelen en maak nu regelmatig zelf loempia’s. Ik begon met de tips van onze vrienden en ben daarna verder gaan experimenteren. Daar is een heerlijk recept uit gekomen wat je hieronder kan bekijken, ik weet bijna zeker dat jij binnenkort ook van die heerlijke loempia’s gaat maken…

Ingrediënten voor 16 stuks:
Voor de vulling:
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 1 winterpeen
- 200 gram hamreepjes
- 200 gram doperwten
- 300 gram witte kool
- 4 eetlepels rijstazijn
- 2 eetlepels sesamolie
- 4 eetlepels ketjap manis
- 4 eetlepels zoete chilisaus
- 4 eetlepels gembersiroop
- 150 gram glasnoodles of mihoen
Gemarineerde en gebakken kipdijfilet (ook voor de vulling):
- 4 kipdijfilets
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 theelepel sambal
- 1 eetlepel gembersiroop
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels zoete chilisaus
- een halve theelepel gemalen peper
Voor de loempia’s:
- 32 loempiavellen (2 per loempia)
- Water en een bakkwast


Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!