
Ingrediënten
- 100 milliliter zonnebloemolie
- 2 centimeter gember
- 1 hele knoflook bol (of 12 teentjes)
- 3 ajuma pepers
- 2 grote uien
- 100 gram rietsuiker
- 1 eetlepel zout
- 8 trostomaten
Bereiding
- Je pelt en snijdt de uien, knoflook en gember in stukjes
- Verwijder de zaadjes uit de pepers en snijd het in stukjes*
- Verwarm de olie en bak de knoflook, ui, gember en pepers ongeveer 5 minuten op een half hoog vuurtje
- Doe 100 gram rietsuiker en 1 eetlepel zout erbij
- Laat de suiker al roerend 2 minuten karameliseren
- Zet het vuur uit en mix het met de staafmixer fijn en laat het een beetje afkoelen
- Snijd de tomaten in hele kleine stukjes en meng het met de rest
Wat is nou het verschil tussen al die sambals?






Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!