Dobi is een vegetarisch recept uit de Zimbabwaanse keuken. Zimbabwe is een land in de hoorn van het Afrikaanse continent. Dit recept bevat veel groenten, is kleurrijk en heerlijk veelzijdig. Ik heb het met quinoa gemaakt, maar je kunt het ook goed eten met bijvoorbeeld rijst of bulgur.
Ingrediënten (4 personen)
- 1 bakje sugar snaps
- Tijmblaadjes (geritst van takjes of gedroogd)
- 1 ui
- 1 eetlepel pindakaas
- 1-2 knoflookteentjes
- 1 eetlepel peterselie
- 1 Chilipepertje of chilipoeder
- Zout en peper
- 1 eetlepel olie
- 250 gram spinazie (vers of diepvries)
- 1 blik gepelde tomaten of 4-6 verse tomaten
- Quinoa voor vier personen
Bereiding
- Schil, snipper en bak de uien op een middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn.
- Voeg dan de tomaten, de gepelde en geperste knoflook, het pepertje (als je het lekker vindt, natuurlijk) en de tijm toe.
- Laat het een paar minuten pruttelen.
- Voeg dan eerst de sugarsnaps toe en vervolgens de spinazie, of een andere groene bladgroente.
- Tenslotte schep je de pindakaas, liefst met nog stukjes noot, erdoor (Dit kun je naar smaak doen. Ik voeg meestal een flinke schep toe want dit is de echte smaakmaker van dit gerecht)
- Kook de quinoa en laat de dobi even pruttelen
- Serveer samen
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!